Str. Iuliu Maniu nr. 43, camera 51, Brasov

Produse pentru deszapezire

Produse pentru deszapezire

SC EUROSALUB SRL va oferă pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă clorură de calciu , produs recomandat pentru combaterea poleiului , gheții și zăpezii de pe drumuri. Clorura de calciu este utilizată din anul 1940 la combaterea înghețului datorită temperaturii de îngheț deosebit de scăzute , capacității de a absorbi rapid umezeala și de a degaja căldură la dizolvarea în apă. Aceste caracteristici sunt superioare celor întâlnite la alte produse utilizate în acest scop, cum este clorura de sodiu.

 

Din punct de vedere al temperaturii la care performanța produsului este acceptabilă , aplicarea clorurii de calciu dă rezultate satisfăcătoare chiar și sub -30oC .

 

Dizolvarea clorurii de calciu in apă este un proces exoterm . Căldura degajată este de aproape de 7 ori mai mare decât căldura degajată la dizolvarea clorurii de sodiu . Acest fapt determină o viteză ridicată de penetrare a stratului de zăpadă sau gheață , iar efectele vor fi vizibile după 20-30 minute ( la temperaturi de -15oC ) .

 

Clorura de calciu este higroscopică . Ea poate absorbi umezeala din aer chiar și la valori ale umidității relative de 42% , în timp ce clorura de sodiu absoarbe umezeala doar la o umiditate relativă a aerului de 76 % .

 

Clorura de calciu s-a dovedit a fi un compus nedistructiv pentru asfalt . Mai mult , ea se utilizează ca aditiv datorită capacității de a mări viteza de uscare a straturilor de asfalt în condiții de temperatură scăzută . Folosirea clorurii de calciu în amestecurile de asfalt face ca acestea să reziste la mai multe cicluri de contractare-dilatare , ca urmare a variațiilor de temperatură .

 

Clorura ce calciu are un efect benefic asupra solului și vegetației , în timp ce alți agenți antiîngheț au efect distructiv . În anumite doze , clorura de calciu este folosită ca microelement nutritiv pentru culturi . Din acest punct de vedere , în doze reduse, clorura de calciu nu dăunează populației , animalelor și mediului înconjurător .

 

Avantajele utilizării clorurii de calciu în soluție :

– Tratamentele preventive și curative se pot realiza cu cantități mici de soluție , pentru temperaturi de până la -7oC
– Tratamentele cu soluție fac posibilă împrăștierea uniformă , comparativ cu produsele solide , la viteze relativ mari de deplasare ale utilajelor de aplicare
– Aplicare facilă , cu utilajele folosite la spalarea cu apă a carosabilului
– Absoarbe rapid umezeala din aer și de pe șosele , menținând uscat carosabilul
– Penetrează rapid stratul de zăpadă sau gheață , topind gheața chiar și la temperaturi de – 30oC , când alte produse sunt ineficiente
– Aplicarea în cantități mici , de la primele ninsori , va reduce considerabil efortul de curățire a drumurilor
– Previne fenomenul de îngheț si dezgheț repetat
– Scade temperatura de îngheț a apei și a abrazivelor utilizate ăe șosele ( nisip , zgură )
– Este sigură pentru mediu , nu lasă sedimente și se spală ușor
– Nu distruge betonul și suprafețele asfaltate și se reduce deteriorarea vehiculelor
– Costul redus al tratamentului

Formular de contact si solicitare oferta

Pentru detalii si cereri de oferta va rugam completati formularul de mai jos sau contactati-ne la tel: 0722 251 894, sau pe email la contact@eurosalub.ro